Steenwijk 3 – DSC Drachten 3

Op twee borden stonden de stellingen in brand, toch hielden wij de einduitslag in de hand!

Albert Jan Meijer: Mijn tegenstander begon veel beter dan ik. Ik moest alleen maar verdedigen, hij zette mij steeds verder klem en begon mijn stukken te slaan. Ik wilde niet al na een klein half uur opgeven en speelde nog wat door. Totdat ik zijn dame kon klem zetten en vervolgens slaan. Daarna stonden wij ongeveer gelijk, tot ik een toren veroverde. Toen gaf Peter Loewet op. 

Jaap: Met opening e4-e5 en vervolgens c4-pc6 volgt een gelijk opgaande strijd. Na dat beiden hebben gerokeerd, kom ik in een iets gunstiger positie. Na 22 zetten kwam ik in een gewonnen toestand te staan, 1-0!

Albert: In een Russische opening werd ik volkomen overrompeld en raakte ik liefst 3 pionnen kwijt. Op de 14é zet raakte Hans een loper kwijt, waardoor de stelling weer enigszins in evenwicht kwam. In het middenspel werden een toren en loper afgeruild, zodat het eindspel inzette met toren, paard en 6 pionnen tegen toren, paard, loper en 2 pionnen. De 3 verbonden vrijpionnen van Hans werden door mijn toren en loper opgepeuzeld, waarbij mijn loper verloren ging. Bleven over paard en 2 pionnen tegen paard en 2 pionnen, remise.

Ad: In een italiaanse opening gaat het tot de 10é zet rustig. Daar na dreigt Roelof mijn loper vast te zetten. Dit kan ik voorkomen door met mijn andere loper een paard te bedreigen, waardoor ik de ruimte krijg mijn loper te bevrijden. De stelling begint steeds vaster te lopen. Op zet 22 verlies ik een dubbel pion, die ik uit het oog verloren was. Ik betrek de koning bij de verdediging en op zet 30 biedt Roelof remise aan, hetgeen ik accepteer.

Op twee borden stonden de stellingen in brand, toch hielden wij de einduitslag in de hand!

Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *