S.C.Leeuwarden 3 – DSC Drachten 3

De Leeuwarder Schaakcombinatie ging met twee reserves beginnen, dat was voor ons het sein om te gaan winnen! 

Albert: In de Russische opening kwam ik een pion achter te staan en de dames werden geruild. In het middenspel werden een stuk en twee torens geruild. Het eindspel ging in met een paard en 6 pionnen tegen een loper en 5 pionnen. De c-pion liep door tot dame, maar werd meteen gepakt door de loper, die vervolgens werd opgepeuzeld door het paard. Daarna werd het eindspel door mij gemakkelijk gewonnen.

Ad: In de Pirc-opening zette mijn tegenstander flink druk op het centrum met zijn beide lopers. De lopers werden vervolgens afgeruild en ik ruk op met mijn beide centrum-pionnen. De witte paarden kwamen sterk opzetten en ik dwing ze tot afruil. Op zet 24 staat alles zo vast, dat mijn tegenstander remise aanbiedt, wat door mij wordt geaccepteerd.

Jaap: Na een aarzelende opening van mij en mijn tegenstandster en na rokade van zwart komt er meer spanning in het spel. Maar het blijft gelijk opgaan. Na dat ik op zet 20 heb gerokeerd, wordt mijn positie gunstiger op de koningsvleugel. Op de 27é zet wordt Ratna met Dxg7 schaakmat gezet!

Berend: In de opening worden de dames afgeruild en was er evenwicht In de stelling. In het middenspel was de strijd op de d-lijn, 2 torens werden geruild. Het eindspel ging tussen 2 ongelijke lopers en elk een paard met beide 7 pionnen. Met Matijs in de aanval had Berend steeds de juiste verdediging en dus werd het remise.

De Leeuwarder Schaakcombinatie ging met twee reserves beginnen, dat was voor ons het sein om te gaan winnen!  

 Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *