Wedstrijdverslag Steenwijk 4 – DSC 4

BordSpeler Bakkeveen 4Speler DSC 4Uitslag
1Pieter van der ZeeAd van den Berk1 – 0
2Martinus ScheeringaAlbert Althuis1 – 0
3Bert DassenJaap te Velde½ – ½
4Gerrit SchoenmakerAlbert Jan Meijer0 – 1
Albert Jan:

In het begin van de partij speelde Schoenmaker wat meer aanvallender. Toen gaf ik 2 pionnen weg en stond ik dus achter. Ik zag kans die 2 pionnen terug te winnen, maar mijn tegenstander bleef sterker staan. Toen begon mijn dame een aanval achter de vijandelijke linies. Dit was een enorme gok, of ik de dame niet zou verliezen, maar toen maakte Schoenmaker een fout, hij gaf de dame weg en was de partij beslist.

Albert:

Door de openingszet werd ik verrast, g4-g5. Verder liep de opening gelijk op. Door mijn lange rokade was de koningsstelling verzwakt. Daardoor kwam ik een pion achter. De witte koning, stond al midden op het bord en peuzelde nog een pion van mij op. Met elk een toren en koning ging het eindspel in, maar Martinus had nog 2 pionnen. Ik kon het daarbij niet meer remise maken en verloor.

Jaap:

Na de opening pf3/e6 en d4/d5 gaat het spel gelijk op. Dit blijft zo na afruil van lopers, paarden en dames. Na 35 zetten bied ik remise aan. Na enig overleg stemt mijn tegenstander hiermee in.

Ad:

Wij kwamen vrijwel gelijk uit de opening. Maar mijn tegenstander maakte het spel en ik kwam geleidelijk een paar pionnen in het achter. Door afruilen en agressief spel van Pieter van der Zee kon ik in het eindspel zijn pionnen voordeel niet meer keren.

In het dorpshuis te Onna, werd het net niet een draw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *