Wedstrijdverslag DSC 4 – Heerenveen 3

BordSpeler Bakkeveen 4Speler DSC 4Uitslag
1Eise Eppenga Wiebe Oppenhuizen 0 – 1
2Albert Althuis Frits Heidinga0 – 1
3Ad van den BerkErik Klaassen1 – 0
4Albert Jan Meijer Rinze van der Berg½ – ½

Eise: Rustig opbouwen, ontwikkelen van stukken enz. Het kwam er niet van, althans bij mij niet. Voor ik het wist, had Wiebe Oppenhuizen zijn hele koninklijke familie, inclusief cavalerie opgesteld tegenover mijn koning. Dat werd nog een hele strijd. Er sneuvelde nog al wat bij mij, een paard en 2 pionnen meer. Dus … juist, een nul!

Albert: We kwamen gelijk uit de opening. Daarna kwam Frits opzetten op de koningsvleugel. Op zet 23 kon ik met een combinatie een toren winnen. Maar daardoor verloor ik de verdediging op de koningsvleugel. Op zet 28 mat!

Albert Jan: De opening van de partij stond ik meer aanvallend, maar door uitstekend verdedigen wist Rinze van der Berg al mijn boze plannen te pareren. Na 26 zetten stonden wij nog helemaal gelijk en bijna symmetrisch. Toen stelde Rinze remise voor. Na enig nadenken nam ik het aanbod aan!

Ad: In een Engelse opening ging het de eerste 15 zetten gelijk op. Daarna viel Erik mijn koningsstelling aan met twee torens en een dame. Tot 30 zetten ging het gelijk op, ik kon alles goed verdedigen, maar zelf geen aanval opbouwen. Erik forceerde daarna een aanval, maar vergat zijn dame te verdedigen. Zijn dame stond aangevallen door mijn dame! Zijn dame viel en twee zetten later pakte ik ook nog een toren van hem, waarna hij opgaf!

Heerenveen, met ruim 300 elo-punten meer, deden wij jammer genoeg geen zeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *