Wedstrijdverslag Bakkeveen 2 – DSC Drachten 3

Ronde 5  : Bakkeveen 2 : DSC 3 : 3 ½  –  ½

  1. Jack Zeilstra       –  Albert Althuis      :  ½  – ½
  2. Fons Joorman    – Albert Jan Meijer :    1 – 0
  3. Jelle Bergsma     –  Jaap te Velde     :    1 – 0
  4. Sieb Hazenberg – Ad van den Berk   :   1 – 0

Albert : Direct na de opening werden door een combinatie 3 stukken en 2 pionnen geruild. De dames werden geruild en vervolgens kwam ik een pion voor. Daarna werd een toren geruild. Het eindspel ging in met elk een toren met 4 pionnen voor mij tegen 3 pionnen voor Jack. Mijn pluspion werd door een toren in samenwerking van de koning opgepeuzeld. Daardoor hadden wij elk nog 3 pionnen met de koning. Dat werd uiteindelijk remise.

 

Jaap : Na de opening d4-d5 en e3-pf6 rukt zwart op met pe6 en geef ik na 11 zetten een paard kado. Hierdoor blijft ik gedurende het gehele spel in de verdediging. Uiteindelijk verlies ik in 38 zetten in matpositie.

 

Ad : Hazenberg speelde de orang oetang-opening, waardoor ik enigszins in de problemen kwam. Door een combinatie met een paard en een loper kwam wit met zijn dame in een aanval, waardoor ik de controle kwijt raakte.  vervolgens plaatste Hazenberg een mataanval, die ik niet meer kon pareren.

 

Albert Jan : Ik kwam goed uit de opening. In het middenspel kwam wit in de meerderheid. Dit zette zich door waardoor hij in het eindspel een matdreiging kreeg, die ik niet kon voorkomen.

 

De kampioenspredendent uit Bakkeveen, denderde over ons heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *