DSC Drachten 3 – Hynste Sprong

Voor ons was het volgende van belang, wij hielden de hynders uit Sint Niek in bedwang!   

Albert: We kwamen gelijk uit de opening. Verder werden 3 stukken geruild en ik kreeg de open c-lijn in bezit met 2 torens en de dame. Keestra maakte de fout om  met een toren op de c-lijn te gaan staan, waardoor hij een toren achter raakte. Toen was het voor mij gemakkelijk om te winnen.

Ad: Na de pirc opening richtte mijn tegenstander Thijs de Jong een aanval op de koningsvleugel en op de d-lijn. Op zet 16 ga ik een aanval op de dame-vleugel beginnen. Op zet 21 valt de Jong weer aan, maar ik val met mijn paard tegelijk een toren en dame aan, waardoor ik een kwaliteit voorkwam. Op zet 28 verliest de Jong bij afruil nog een toren, waarna hij zich gewonnen gaf.

Berend : Kwam gelijk uit de opening. In het middenspel kreeg Hania de open f-lijn in bezit en kon druk uitoefenen op de dame-vleugel. Maar Berend ruilde de dames en een toren, waardoor het eindspel remise werd.

Albert Jan : Na een langdurige opening brak mijn tegenstander door op de koningsvleugel. Lang had ik de grootste moeite om niet mat te worden gezet. Na wat afruilen overleefde ik het toch en kreeg zelfs winstkansen. Toen gaf mijn tegenstander zijn dame weg en had ik het nog gewonnen!

Voor ons was het volgende van belang, wij hielden de hynders uit Sint Niek in bedwang!

Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *