Wedstrijdverslag DSC Drachten 3 – Bakkeveen 3

Ronde 4 :  DSC 3 – Bakkeveen 3 : 3 – 1

  1. Berend Brouwer  –  Douwe Galama    : 1 – 0
  2. Albert Althuis  – Berend Joustra          : ½ – ½
  3. Jaap te Velde  –  Freek Leistra               : ½ – ½
  4. Ad van den Berk – Salomon Bonte     : 1 – 0

Albert: Na de opening stond ik iets sterker in het centrum.  In het middenspel werden 2 stukken en 1 pion geruild. Door een combinatie raakte ik een loper achter. Toen gaf Joustra pardoes een toren weg. Er kwam een evenwichtige stelling op het bord en ik gaf eeuwig schaak, remise.

 

Jaap: Freek speelde na de opening direct aanvallend en kwam een stuk voor. Dit leidt tot nog meer achterstand voor mij. Echter kon ik door mijn dame schaak zetten en tegelijk een toren veroveren. Daarna kon Freek door eeuwig schaak te geven remise afdwingen.

 

Berend: Kwam gelijk uit de opening, er werd 1 loper geruild. In het middenspel kwam een grote afruil en kwam Berend 1 pion voor. Het eindspel was elk een toren en een paard, met Berend 5 pionnen tegen Galama 4 pionnen. Het werd vervolgens een felle strijd, waarin Berend met 1 pion kon promoveren en daardoor de partij won!

 

Ad: Na de opening volgt een afruil loper / paard krijgt mijn tegenstander een dubbelpion op de c-lijn. Even later win ik een pion, maar Salomon rukt op met de a-pion. Vervolgens neem ik een paard op h6 waar mijn tegenstander een dubbelpion heeft. Daarna win ik door afruil een pion en krijg een matdreiging maar verover nog een pion. Het eindspel gaat om pion op a3, waarmee Salomon wil promoveren. Uiteindelijk win ik de a-pion en geef mat op zet 64 !

 

Door  enig fortuin op de borden 1 en 2 werd het een ruime winst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *