Schaken en de coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote impact op de samenleving en ook op de schaakwereld. Schaaktoernooien, competities en kampioenschappen zijn op de ons vertrouwde manier nog niet mogelijk binnen de huidige regels van onze 1,5 metersamenleving. Momenteel geldt in zijn algemeenheid het volgende: Trainingen en onderlinge partijen zijn gewoon mogelijk. De spelers hoeven tijdens de partij geen 1,5 meter afstand te houden – die afstandsregel geldt wel ten opzichte van alle overige partijen en schakers. Ook voorafgaand en na afloop van de partij gelden de regels van de 1,5 meter samenleving.

De KNSB heeft het protocol veilig schaken opgesteld. Hierin staan diverse specifieke regels en adviezen gericht op de schaaksport. Wij raden daarom iedereen aan deze goed door te lezen. Na de zomer vakantieperiode gaan we als bestuur bespreken wat we per 1 september a.s. met het opstarten van de schaakcompetitie doen. Jullie krijgen dan zo snel mogelijk bericht. Momenteel wachten we het een beetje af omdat er ten aanzien van de Corona maatregelen steeds wijzigingen zijn en er later misschien weer meer mogelijk is.

2 antwoorden op “Schaken en de coronacrisis”

 1. Hallo schakers .

  Hoe gaat het met iedereen …. alles wel? Ik hoop het. Want we moeten maar weer eens een kopje koffie drinken met z’n allen .Kunnen we meteen ook een potje schaken!

  Momenteel schaak ik me een slag in de rondte op ches.com 30 minuten tijd. De hele wereld zit tegenover je, misschien een tip. Bestuur veel succes met al dat geregel en snel tot ziens hoop ik!

  Verder iedereen gezondheid en groet,
  Eise

  1. Hallo Eise,

   Erg leuk om te horen dat je via Chess.com de mogelijkheid hebt gevonden om toch af en toe een potje te kunnen schaken.
   Hopelijk worden alle regels snel versoepelt en kunnen we allemaal weer veilig samen aan het schaakbord zitten.

   Groeten,
   Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *