DSC opent deuren voor jeugd

Geen_afbeelding_beschikbaar

De laatste maanden zijn er veel berichten in de media verschenen over de toenemende populariteit van de sport schaken onder kinderen. Hieronder een greep uit de krantenkoppen:

 • Schaken steeds populairder bij kinderen (EenVandaag)
 • ‘Schoolschaken’ steeds populairder, kinderen spelen on- en offline (NOS)
 • Schaken saai en suf? Deze kinderen vinden van niet (NOS-jeugdjournaal)

Ook wij als Drachtster Schaak Club krijgen geregeld de vraag van ouders of hun zoon/dochter het schaken kan bij ons op de club kan leren en/of dat er de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenootjes te spelen. Maar ook de jeugd (leeftijd tussen de 16 en 20) weet de schaakclub steeds beter te vinden.  Het grootste gedeelte van de nieuwe leden die dit jaar is ingestroomd is jonger van 20 jaar.

En daarom opent DSC vanaf komende maandag haar deuren voor schakers van alle leeftijden en zullen we starten met een aparte jeugdopleiding.

***Uiteraard zijn ook alle huidige jeugdspelers van harte uitgenodigd om aankomende maandag de eerste les bij te wonen.***

Lees hieronder meer over de lessen.

Voor wie is de jeugdopleiding bedoelt?

De opleiding is speciaal voor kinderen en jeugdige spelers tot een leeftijd van +- 20jaar die het schaken willen leren en/of nog niet met de senioren competitie kunnen meespelen van wegen hun schaakkennis of leeftijd.

Wanneer worden de lessen gegeven?

De lessen zullen de rest van dit seizoen worden gegeven op maandagavond om 18:45 uur in ons clubgebouw De Arke.

Wie geeft de lessen?

Henk Mylanus en Hans Dokter zullen voor de rest van dit seizoen de lessen voor hun rekening nemen. Mocht je het leuk lijken om volgende seizoen ook schaaklessen te geven aan de jeugd of je je willen aanmelden als jeugdleider kun je dat aangeven bij het bestuur.

4 antwoorden op “DSC opent deuren voor jeugd”

 1. ***CORRECTIE***
  De jeugdlessen worden niet in De Schakel gegeven maar in ons eigen clubgebouw De Arke. Dit is inmiddels in bovenstaande bericht aangepast.

 2. goedenavond
  via Facebook las ik uw stukje over dat steeds meer jeugd interesse hebben in schaken.
  Onze zoon van 9 vind het ook erg leuk om te doen. Het lijkt hem dan ook leuk om een keer te komen kijken bij jullie. En wellicht als hij het dan nog steeds leuk vind of hij dan lid kan worden.

  Wij horen graag van u.

  1. Beste Van Alphen,

   Leuk om te horen dat uw zoon interesse heeft in de schaaksport 🙂
   Wij zullen u een persoonlijk bericht sturen om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *