Groepsfoto 22 april

Op maandag 22 april, voorafgaand aan de speelavond, willen we een groepsfoto maken met alle leden van DSC. Via dit bericht willen we jullie vragen om hierbij aanwezig te zijn, zelfs als je die avond niet van plan bent om te schaken.

Deze groepsfoto zal een mooie plek krijgen in ons jubileumboek ‘100 jaar Drachtster Schaak Club’. Dit boek zal uitkomen in de maand mei en wordt uitgedeeld aan alle leden van onze schaakclub.

Wij als bestuur kijken ernaar uit om samen met jullie een mooie groepsfoto te maken en hopen op een grote opkomst!

Aanpassing KNSB ratings

Een aantal van onze leden heeft de KNSB ratinglijst van maart bekeken en vroegen zich af waarom hun rating plotseling zo sterk gestegen is (soms wel met 400 punten). Deze verhoging is het gevolg van een aanpassing in de berekening van de Fide-ratings.

Met ingang van 1 maart 2024 worden de Fide-ratings tussen de 1000 en 2000 gewijzigd met de formule: nieuwe_rating = 0,6 * huidige_rating + 800 waardoor de nieuwe ondergrens 1400 wordt. De ratingcommissie van de KNSB heeft besloten om dezelfde wijziging toe te passen op de KNSB-ratings. Daarnaast zijn alle KNSB-ratings die lager waren dan 1000  verhoogd met 400. Dit geldt ook voor de jeugdrating.

Lees verder “Aanpassing KNSB ratings”

Jeugd competietie ronde twee

Sven Tiegen – Jure Len vd Heuvel 1-0

Daniel staal – Jonas Uuldrunks 1-0

Dram Dijkstra – Lander Precht 1-0

Tussesnstand

  1. Sven Tiegen 2.0
  2. Jure Len vd Heuvel 1.0
  3. Dram Dijstra 1.0
  4. Daniel Staal 1.0
  5. Jonas Uuldruinks 1.0
  6. Lander Precht 0.0

Magazine Schaken.nl

Het magazine Schaken.nl biedt je vier keer per jaar volop schaaknieuws. Lees analyses van Nederlandse grootmeester en ontvang nuttige schaaktips & tricks van schaaktoppers.

In dit laatste nummer lees je het interview van straatvoetballer Soufiane Touzani. In dit interview verteld hij meer over zijn liefde voor schaken en hoe dit is ontstaan.

Hieronder vind je de manier waarop je het tijdschrift kunt lezen.

Lees verder “Magazine Schaken.nl”

DSC in de media

In de afgelopen jaren is de Drachtster Schaak Club meerdere malen in diverse media zoals de Drachtster Courant en de Breeduit verschenen. Maar ook in het verleden zijn er diverse artikelen geschreven over de schaakclub in de Leeuwarder Courant en het Nieuwsblad van het Noorden.
 
Hieronder staat een overzicht van deze artikelen (nieuwste bovenaan). Helemaal onder in het bericht vind je de linkjes naar de originele artikelen en/of kranten (indien beschikbaar).
***Elke keer als er een nieuw artikel verschijnt zal dit bericht bijgewerkt worden en zal het bericht bovenaan de bloglijst verschijnen.***
Lees verder “DSC in de media”

SIMULTAAN SCHAAK te DRACHTEN

In het kader van ons 100 jarig bestaan 🎂🎈 hebben we in de maand mei 2 simultaan evenementen gepland staan.

Op zaterdag 6 mei hebben we een mini-simultaan in de bibliotheek te Drachten. Dit evenement is vooral gericht om mensen kennis te laten maken met het schaken en de schaakclub.

Zaterdag 13 mei komt Anna-Maja Kazarian een simultaan verzorgen op het Museumplein te Drachten. Dit evenement is extra leuk voor onze clubschakers. Want hoe vaak krijg je nou de kans om een potje te schaken, en wie weet te winnen, van een Fide Master.